Lage-emissiezone trekt astma-patiënten aan

Posted on 5 maart 2017 door

13


De lucht van wagens van minder dan 15 jaar oud zou helend zijn voor zieke longen.

De lucht van wagens van minder dan 15 jaar oud zou helend zijn voor zieke longen.

Sinds de invoering van de lage-emissiezone in Antwerpen is de lucht er zo gezond dat astma-patiënten massaal op retraite komen naar ’t Stad. Ook het Netwerk voor Astma (NVA) organiseert uitstapjes voor kinderen met astma naar de lage-emissiezone.

Astmapatiënten hebben door hun overgevoelige luchtwegen vaak last van kortademigheid en hoest wanneer ze in grote steden komen waar er veel uitlaatgassen zijn. Die vervuiling is in Antwerpen verleden tijd sinds de invoering van de Lage-emissiezone, waardoor enkel nog wagens met gezonde uitlaatgassen zijn toegelaten.

Een flinke hap uitlaatgassen van wagens van minder dan 15 jaar oud doet wonderen voor lichaam, geest en gezondheid. Dat is te lezen in een objectief rapport van het Netwerk voor Astma (NVA). Een uitstapje naar de lage-emissiezone is volgens het netwerk daarom een prima idee voor mensen met hooikoorts of astma.

“De lucht in Antwerpen is nu zelfs zo gezond dat astmapatiënten massaal naar het stadscentrum afzakken”, zegt burgemeester Bart De Wever tevreden. “We zien dat in onze gezondheidscijfers. De toename van het aantal Antwerpenaren met astma is enorm. Dat kan alleen verklaard worden door het inwijken van patiënten van het platteland naar onze binnenstad. Ook het aantal Antwerpse stadskinderen met astma is toegenomen, wat aantoont dat ouders naar hier verhuizen om hun kinderen in de gezonde lage-emissiezone te laten opgroeien.

Posted in: Olen nieuws