VRT organiseert “Van Overtveldt 12-12” om begroting te redden

Posted on 11 maart 2016 door

38


De Vlaamse televisiezenders VRT, VTM en Vier gaan samen een grote TV-show organiseren om geld in te zamelen ten voordele van het begrotingstekort. De show zal “Van Overtveldt 12-12” heten, en moet de geplaagde minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) uit de schulden helpen.

De Federale Regering kampt met een begrotingstekort van iets meer dan 3 miljard euro. “De schuld van Johan Van Overtveldt, wordt dan gezegd, maar hij heeft gewoon een rekenfoutje gemaakt, en aangezien missen menselijk is, vragen we nu een inspanning van de gewone mens”, aldus de baas van de VRT Paul Lembrechts.

Hoofddoel van het programma, dat rechtstreeks wordt uitgezonden vanuit het Kursaal in Oostende, is “zoveel mogelijk geld inzamelen om de meest dringende nood te lenigen en hulp te bieden bij de wederopbouw van de begroting”, luidt het.

Ook de andere kanalen VTM en Vier stappen mee in de grote benefietshow. De presentatie ligt in handen van Koen Wauters en Martine Thange. “Zij zullen verschillende intermezzo’s aan elkaar praten. Zo gaat premier Charles Michel jongleren met maar liefst zeven ballen, en brengt Johan Van Overtveldt een aangrijpende muzikale getuigenis van zijn mislukte rekenwerk.”

Tijdens de show zal ook bus “Van Overtveldt 12-12” live gevolgd worden, die op dat moment naar het Kursaal Oostende rijdt. Joke Schauvlieghe en Kris Peeters zijn een hele week op pad geweest met de bus, om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Posted in: Olen nieuws