Schauvliege wil Essers-bos compenseren met Bonsai-bomen van de Brico

Posted on 19 februari 2016 door

64


Transportbedrijf Essers mag een stuk bos naast zijn terrein kappen om uit te breiden. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) beslist. Ter compensatie gaat de minister alle kantoren van Essers, en haar eigen kabinet, van mooie Bonsai-bomen voorzien.

‘We hebben een goed evenwicht gevonden tussen economie en ecologie. We creëren 400 bijkomende banen. Ook de natuur vaart er wel bij want het gekapte bos wordt vervangen door duizenden nieuwe bomen.’ Zo verdedigt Joke Schauvliege haar beslissing om Essers de toestemming te geven een bos te kappen.

Over het type bomen twijfelt Schauvliege nog. “Vetplantjes had ik heel leuk gevonden, maar dat zijn officieel geen bomen en dus mag dat niet. Maar ik heb deze week ook zeer mooie bomen gezien in de nieuwe folder van de Brico. Misschien laat ik alle kantoren van Essers daar mee uitrusten. Ook op mijn kabinet zouden ze niet misstaan.”

Of de bomen niet te klein zijn? “Helemaal niet. We leven in een klein land met weinig ruimte voor natuur, in dat opzicht zijn deze bomen een heel handig alternatief voor eiken en beuken, die toch eigenlijk meer thuishoren in uitgestrekte landen zoals Rusland en China.”

Posted in: Olen nieuws