Europa laat wegwijzers richting Europa omdraaien (terug naar Syrië)

Posted on 24 augustus 2015 door

18


20070331_6953bordjesEUDe Macedonische politie laat sinds afgelopen weekend duizenden migranten het land binnen zodat ze hun weg naar Servië en uiteindelijk West-Europa verder kunnen zetten. De Europese overheid ziet hun komst niet zitten, en heeft daarom vannacht in allerhaast alle wegwijzers richting Servië laten omdraaien. Door die ingreep komen vluchtelingen die zich op de borden oriënteren uiteindelijk gewoon terug in hun land van herkomst uit.

De beslissing kwam er met spoed nadat de Macedonische politie besloot om de vluchtelingen die blijven toestromen aan de grens tussen Griekenland en Macedonië niet meer tegen te houden. De vluchtelingen komen meestal uit landen als Syrië, Irak of Afghanistan en willen via Macedonië en Servië naar Hongarije en de rest van de Europese Unie.

Om hun doortocht naar het rijke Westen te verhinderen, hanteert Europa nu een primitieve maar naar het schijnt doeltreffende tactiek: ze vroegen Macedonië en Servië om alle wegwijzers richting Noord- en West-Europa om te draaien zodat vluchtelingen die ze volgen steeds Zuidelijker gaan, terug naar Syrië, Irak en Afghanistan.

De beslissing is volgens Europa perfect legaal en niet discriminerend, want “elk land mag beslissen hoe het zijn wegwijzers plaatst. In het Verenigd Koninkrijk rijden ze bijvoorbeeld ook al sinds jaar en dag links, in de verkeerde richting dus, en geen haan die daar naar kraait,’ aldus de Europese Raad.

Posted in: Olen nieuws