Homokoppels moeten loonkloof bijpassen

Posted on 6 maart 2015 door

26


homohuwelijk2Mannen die samenwonen met een vrouw hebben een gezinsbudget dat gemiddeld tien procent lager ligt dan dat van een homokoppel. Daarom wil Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) homokoppels meer belastingen laten betalen om de discriminerende loonkloof met heteroseksuele koppels te dichten.

Momenteel verdienen vrouwen in ons land nog steeds gemiddeld 9,8 procent minder dan mannen. Dat blijkt uit cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat donderdag heeft bekendgemaakt naar aanleiding van Internationale Vrouwendag, die op zondag 8 maart wordt gevierd. Dat verschil is een spijtige zaak voor mannen die met een vrouw samenwonen en een gezamelijk budget beheren. Dat budget ligt door de minder verdienende vrouw immers tien procent lager dan bij homokoppels.

Minister van Werk Kris Peeters erkent de discriminatie van heterokoppels. “Het verschil is er. Cijfers liegen niet. En verontrustend is dat het verschil zelfs nog lijkt te groeien. De vrees bestaat dat mannen straks twee vrouwen nodig zullen hebben om rond te komen. Dat strookt niet met onze Christelijke waarden en zou het het failliet van onze katholieke samenleving betekenen. Daarom vindt de regering het niet meer dan normaal dat homokoppels een extra inspanning leveren. Door hun inkomst met tien procent meer te belasten, kunnen we de loonkloof met heterokoppels eenvoudig en snel dichten.”

Posted in: Olen nieuws