Regering vraagt nieuwjaarswensen sober te houden

Posted on 23 december 2014 door

4


2015De federale regering roept de bevolking op om voorzichtig om te springen met te optimistische nieuwjaarswensen. “We mogen elkaar geen valse hoop en verwachtingen geven in deze economisch moeilijke tijden”, klinkt het bij de politici.

De oproep werd deze ochtend geuit door premier Charles Michel (MR). “Iedereen moet besparen, dat lijkt stilaan duidelijk en niet meer dan normaal. Daarom ziet de toekomst er voor de meesten onder ons – laten we eerlijk zijn – behoorlijk slecht uit. Elkaar het beste voor het nieuwe jaar toewensen lijkt mij dan ook behoorlijk sadistisch, want de vrienden, collega’s en familie waaraan de wensen zijn gericht zullen zwaar ontgoocheld eens ze doorhebben dat het beste er niet komt.”

Daarom lanceert de federale regering een campagne om de bevolking te vragen voorzichtig om te springen met optimistische nieuwjaarswensen. Zeg bijvoorbeeld niet: „Een gelukkig nieuwjaar en een goede gezondheid”, maar „Laten we er het beste van maken binnen de grenzen van het haalbare, en instaan voor ons eigen welzijn zodat we de staatskas niet teveel van last zijn”. Zeg ook niet: „Dat al je wensen mogen uitkomen in 2015”, maar „Wees blij met wat je hebt, en nog liever met wat minder.”

Posted in: Olen nieuws