Besparingen overbodig na overlijden Fabiola

Posted on 8 december 2014 door

2


imagesDe vakbonden hebben op hun derde provinciale stakingsdag goed nieuws gekregen. Door het overlijden van koningin Fabiola kunnen alle besparingsmaatregelen waartegen ze protesteren worden teruggedraaid. Dat meldt Minister van Begroting Hervé Jamar (MR).

Omdat de federale regering niet meer moet opdraaien voor de jaarlijkse dotatie van Fabiola, komt volgens Jamar een budget vrij dat volstaat om alle aangekondigde besparingsmaatregelen terug te draaien. ‘Werknemers mogen weer gewoon tot hun 65ste werken, de lonen worden niet bevroren, er komt geen indexsprong en mogelijk is er zelfs ruimte voor een jaarlijkse bonus voor brave burgers.’

Het overlijden van koningin Fabiola is met andere woorden een leuke meevaller voor de regering. ‘Al dat staken is nu eigenlijk voor niets geweest’, besluit Jamar. ‘Nochtans hadden wij er wel vertrouwen in dat er een oplossing als deze uit de bus zou komen. Een schande dat de vakbonden daar nooit in hebben geloofd.”

In een eerste reactie erkennen de vakbonden hun schuld. Ze verontschuldigen zich voor de ongemakken tijdens de stakingsdagen. Mogelijk worden mensen die schade ondervonden door de stakingen daarom vergoed via “Fons Pereos”, de stichting van koningin Fabiola.

Posted in: Olen nieuws