Ook kerncentrale Doel getroffen door belasting op ‘imagoverlagende’ zaken

Posted on 3 december 2014 door

10


media_xl_4124622Vanaf januari gaat de stad Antwerpen zaken die “imagoverlagend” zijn, extra belasten. Behalve nachtwinkels en wedkantoren vallen ook de kerncentrale van Doel en de voetbalclubs Beerschot en FC Antwerp onder deze regel. Over Afrikanen, havenarbeiders en Joy Ann Thielemans wordt nog gedebatteerd.

“Wie een imagoverlagende zaak heeft, betaalt een startbelasting van 6.000 euro, en moet daarnaast jaarlijks 1.500 euro bijdragen”, zegt Antwerps schepen voor Middenstand Koen Kennis (N-VA). “We willen vermijden dat het imago van de stad Antwerpen mee naar beneden getrokken wordt door deze rotte appels. De beste manier om dat tegen te gaan, is deze zaken te laten betalen voor hun vergunning.”

Opmerkelijk: naast sekswinkels en vzw’s vallen ook de kerncentrale van Doel en de voetbalclubs Beerschot en FC Antwerp onder deze regel. “Zij hebben allerminst een positieve bijdrage geleverd aan het imago van onze stad. Zo steken de Nederlanders voortdurend de draak met het mogelijk stroomtekort in België, dat veroorzaakt is door onze lamlendige kerncentrale in Doel. Ook ons voetbal is beneden alle peil. Regelmatig word ik daarmee uitgelachen door boerenpummels uit Brugge of Zulte-Waregem. We zien dit soort zaken liever niet in Antwerpen.”

De maatregel is overigens nog niet in een definitieve tekst gegoten. Zo beslist de gemeenteraad komende donderdag nog of ook Afrikanen, havenarbeiders en Joy Ann Thielemans extra belast moeten worden. “Die ebola verlaagt echt het imago van onze stad, wat ook kan gezegd worden van dat krapuul uit de haven en dat ‘gewoon’ truttemieke uit Thuis. We moeten daar tijdig tegen ingrijpen.”

Posted in: Olen nieuws