Leerkrachten moeten binnenkort klusjes uitvoeren in de vakantie

Posted on 25 november 2014 door

202


Loan-Forgiveness-For-TeachersVanaf volgend schooljaar moeten leerkrachten in de schoolvakanties minstens tien uur per week aan gemeenschapswerk besteden. Het gaat om vuilnisbakken leegmaken in de straten, koken voor bejaarden of vervallen trein- en busstations renoveren. Willen ze dat niet doen, dan verliezen ze hun vaste benoeming.

Net nu de vakbonden hun hete herfst hebben aangevat, dreigt Vlaams ministers van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) de leerkrachten nog harder tegen de schenen te schoppen. De Vlaamse Regering bespreekt immers de mogelijkheid om leerkrachten tijdens hun veelvuldige vakantieperiodes in te zetten ten dienste van de maatschappij.

‘De leerkrachten kunnen allerhande klusjes opknappen, zoals straten poetsen, op kinderen van werkende mensen passen of oude stationsgebouwen opfrissen’, aldus de minister, die berekende dat de Vlaamse regering op die manier minstens drie miljard eur kan uitsparen op deze zogenaamde kleine kostenpostjes. ‘We betalen de leerkrachten sowieso, maar ze doen in de vakantie niets nuttig of gaan bijklussen in het zwart. Ze kosten deze maatschappij daardoor handen vol geld. Dat verhaal moet nu gedaan zijn.’ De regeling treedt mogelijk al volgend schooljaar in werking.

Posted in: Olen nieuws