Koen Crucke opgenomen na overdosis placebo

Posted on 17 november 2014 door

8


albertoKoen Crucke is afgelopen weekend opgenomen in het Universitair Ziekenhuis van Gent nadat hij zichzelf een overdosis placebo had toegediend.

De Gentse zanger, acteur en auteur (van dieetboeken) gebruikt al enkele jaren placebo-middelen ter behandeling van warmte-aanvallen, een gebrek aan zelfvertrouwen, verkoudheden, darmklachten en homoseksualiteit. Het gaat veelal om siropen op basis van water en een smaak- en geurloze kleurstof.

Zaterdag ging het echter mis. Crucke dronk zeven in plaats van twee lepels van het placebo en ging daarna in shock. Een huisgenoot bracht de zanger vervolgens naar de spoeddienst. Daar werd geprobeerd om een antigif toe te dienen, maar zonder onmiddellijk succes omdat Koen Crucke niet geloofde in de heilzame werking van die behandeling.

Volgens een betrouwbare bron uit de onmiddellijke omgeving van Koen Crucke gebruikt de acteur al enige tijd teveel placebo-middelen. ‘Hij kan niet meer zonder. Elke dag nam hij meerdere placebo’s. Soms zonder te weten om welke middelen het precies ging, want ze zitten in witte potjes zonder etiket. Ik heb hem zelfs eens betrapt toen hij een verborgen placebo uit het waterreservoir van het toilet viste. Dit moest fout aflopen.’

Voorlopig liggen de opnames voor een nieuwe reeks van Samson, waarin Koen Crucke de rol van Meneer Spaghetti speelt, stil.