Dokwerkers moeten jaar langer werk om stakingsschade te vergoeden

Posted on 7 november 2014 door

58


Rellen_Betoging_Brussel_Hete_Herfst_2014Omdat het onmogelijk is om de precieze schuldigen van de rellen gisteren in Brussel te achterhalen, heeft de Federale Regering vandaag beslist dat alle dokwerkers een jaar langer zullen moeten werken om de schade te vergoeden.

De eerste nationale betoging van de vakbonden werd overschaduwd door een stevige confrontatie tussen de politie en een groep Antwerpse dokwerkers. Twee agenten zijn zwaar gewond, auto’s van particulieren werden in brand gestoken en gemeenschapsbezit werd vernield. De kosten lopen in de honderdduizenden euro’s.

“De verantwoordelijken moeten opdraaien voor de schade”, zegt Jan Jambon (N-VA), minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken. “Alleen weten we enkel dat het om een groep Antwerpse dokwerkers gaat. Om zeker geen enkele schuldige ongestraft te laten, hebben we beslist dat alle Antwerpse dokwerkers hun bijdrage moeten leveren. Zij zullen allen een jaar langer moeten werken, dus tot hun 68ste, waarvan 1 maand gratis. Dokwerkers die dan al overleden zouden zijn, dragen hun extra jaar over naar hun kinderen.”

Posted in: Olen nieuws