Dronken pinguïn maakt amok in Antwerpse Zoo

Posted on 2 oktober 2014 door

10


140730151707-largeEen dronken pinguïn heeft deze voormiddag even voor opschudding gezorgd in de Antwerpse Zoo. Het beest maakte veel kabaal en probeerde onder andere om een ijsje van een kleuter te stelen. Daarbij kreeg de kleuter een mep. Uiteindelijk waren er zeven verzorgers nodig om de pinguïn onder controle te krijgen.

De verzorgers van de Antwerpse dierentuin hadden woensdagavond een verjaardagsdrink. Omwille van het mooie weer vond die buiten plaats, en zoals dan wel vaker gedaan wordt, hielden de verzorgers hun biertjes, wijn en sterke dranken lekker fris in de koelcel waartoe ook de pinguïns toegang hebben. Een van de beestjes, de zwartvoetpinguïn Flappy, slaagde er echter in om enkele drankflessen te openen en op te drinken. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag deed de pinguïn flink zijn best: hij kapte maar liefst 8 flesjes Jupiler, een kratje witte wijn en een halve fles wodka naar binnen.

De pinguïn werd daarna agressief en reageerde zich eerst af op zijn soortgenoten. Bij het openen van de zoo donderdagvoormiddag keerde de dronken en geïrriteerde pinguïn zich echter tegen de bezoekers. De tweevoeter maakte veel kabaal, vertoonde obsceen gedrag en gaf een kleuter een mep in het gezicht terwijl hij probeerde diens ijsje te ontfutselen. Toen de pinguïn daar niet in slaagde, ging de pinguïn enkele flamingo’s en daarna ook een stokstaartje te lijf. De rust keerde terug toen maar liefst zeven verzorgers de beschonken pinguïn overmeesterden.