Man postuum gestorven

Posted on 13 augustus 2014 door

13


opa

Opa Robert tijdens het bekijken van de 224ste aflevering van FC De Kampioenen, in 2012.

Een 71-jarige man uit Izegem is bijna zeven jaar na zijn dood postuum gestorven. Voor de familie komt daarmee een einde aan een lange periode van onduidelijkheid.

Het verhaal van Robert G. is op zijn minst gezegd opmerkelijk te noemen. De 71-jarige man werd gisteren levenloos aangetroffen in zijn woning in Izegem. De wetsdokter kwam ter plaatste en stelde vast dat de man overleden is aan de gevolgen van zijn dood, ondertussen bijna 7 jaar geleden.

De man was in 2007 al gestorven, maar daar had toen niemand een probleem van gemaakt. “Hij zat daar zo vredig in zijn sofa. We wilden opa niet storen”, aldus Hilde Claes, een kleindochter van Robert G. “Daarom besloten we om hem te laten zitten, en zijn complete DVD-collectie van FC De Kampioenen op te zetten.”

Dat ging aanvankelijk prima, maar na enkele jaren nam de overlast die opa produceerde toe. “Zo moest de jaarlijkse familiedag met koffie en gebak noodgedwongen buiten plaatsvinden, in de gietende regen, omdat de lijfgeur van opa niet meer te harden was. Daarom namen we nu als familie de beslissing om de politie in te lichten en opa postuum te laten overlijden.”