Chemolobby achter Oosterweelbeslissing

Posted on 14 februari 2014 door

10


media_xl_936186De Vlaamse chemolobby heeft een beslissende impact gehad op de keuze van de Vlaamse regering voor het BAM-tracé, de zogenaamde Oosterweelverbinding, voor de ontsluiting van de Antwerpse ring. Dat blijkt uit gelekte documenten. ‘Meer kanker garandeert werkzekerheid voor kankertherapeuten’, is het centrale idee van de chemolobby. De Vlaamse Regering is de anonieme vereniging daarin nu gevolgd.

Sinds iedereen stopt met roken, gezonder eet en zelfs een beetje meer beweegt, hebben kankerexperts steeds minder werk om handen. Het aantal kankers daalt, en daarmee ook de werkzekerheid bij ziekenhuizen die behandelingen tegen kanker aanbieden.

De enige bron van kanker die nog potentieel voor groei biedt, is het verkeer. Om die reden pleit de Vlaamse chemolobby al een tijdje voor meer kanker-uitlokkende ingrepen door de overheid. De verbreding van de Brusselse ring staat bijna op hun palmares, voor de Antwerpse Ring zijn ze daar nu al in geslaagd.

‘Meer luchtvervuiling in een dichtbevolkt stedelijk gebied betekent meer kankers, en dus meer werkzekerheid’, aldus een anonieme kankertherapeut. ‘We hopen dat in de toekomst de Vlaamse Regering nog meer van deze ingrepen zal nemen. Het zou goed zijn dat er op termijn naast elke nieuwe woongebied die wordt ingepland, een autostrade wordt aangelegd. Onze toekomst is verzekerd voor de volgende 100 jaar.’

Posted in: Olen nieuws