Electrabel-hond Kito dood door elektrocutie

Posted on 5 juni 2013 door

103


imageKito, de hond uit de zeer irritante reclame van Electrabel, is geëlektrocuteerd tijdens één van zijn fratsen, dat meldt de persdienst van Elektrabel. Hoe het nu verder moet met de reclamespots is onduidelijk.

Kito is de hond die acteert in de reclamespotjes voor Electrabel. In die spotjes wordt getoond hoe de stoute hond teveel energie verbruikt. En daarbij wordt gesuggereerd dat zelfs met zo’n hoog energieverbruik de factuur op het einde van de maand meevalt dankzij de unieke tarieven van Electrabel.

“Dat klopt niet, Electrabel is stronteduur, ik hield alleen vol vanwege de appreciatie die ik kreeg voor de rol van Kito”, zegt Eddy Van de Walle, eigenaar van Kito. “Maar nu was ik die torenhoge rekeningen moe. Ik heb alles geprobeerd opdat Kito minder energie zou verspillen, maar niets hielp. Nu hij beroemd was, werd het steeds erger. Laatst was hier zelfs superverbruiker ‘mister SUV’ Nic Balzachaar op bezoek, en Jelle Cleymans komt meermaals per dag zijn gameboy opladen bij ons. Ik wilde Kito nu echt duidelijk maken dat dit niet meer kon, en heb een wetenschappelijke conditioneringstechniek toegepast: Ik sloot zijn eetbak aan op 10000 Volt om hem een lesje te leren, maar blijkbaar is zo’n hoeveelheid elektriciteit dodelijk voor een hond.’

Posted in: Olen nieuws