Boete dreigt voor slecht weer

Posted on 29 mei 2013 door

19


lenteOmdat het Belgische weer ondermaats blijft voor de tijd van het jaar, wordt ons land mogelijk beboet door de Europese Commissie.

Eurocommissaris voor klimaat Connie Hedegaard waarschuwde midden april al in een formele brief aan de federale regering dat de weerkundige prestaties van België deze lente ondermaats zijn. Tegen midden mei moesten er flinke – structurele – correcties worden aangebracht. Dit is niet gebeurd, daarom zal nu een boete van 500 miljoen euro worden opgelegd.

“Het slechte weer in België is een bedreiging voor de complete Europese economie”, aldus Hedegaard. “Toeristen van buiten Europa besluiten ergens anders heen te gaan, en ook de Belgen zelf verkiezen tropische landen – buiten Europa – boven een vakantie dicht bij huis. Daardoor dreigt Europa een pak inkomsten uit het toerisme mis te lopen, en dat is de schuld van het Belgische weer.”

Staatssecretaris voor klimaat Melchior Wathelet vindt de boete een spijtige zaak. Toch treft de regering volgens hem geen schuld. “Daarom hebben wij beslist om de boeten niet te betalen. Wij zijn de schuldige niet”, zegt de minister. “Wij zullen de boete verhalen op de echte schuldige: weerman Frank Deboosere. Zijn elleboog breken was slechts een waarschuwing. We verwachten dat hij nu met geld over de brug komt”.

Posted in: Olen nieuws