SP.A wil naakte loketbedienden

Posted on 8 mei 2013 door

11


LokettenDat SP.A niet wil dat ambtenaren worden uitgesloten door het dragen van een symbool is bekend. Maar de partij wil een stap verder gaan, ze wil dat loketbedienden een afspiegeling zijn van de maatschappij. Aan het loket van stad of gemeente moeten alle overtuigingen of ideologieën vertegenwoordigd zijn.

Bij de SP.A is het duidelijk. “Wij zijn voor de waarden van de seculiere rechtsstaat, maar uiterlijke tekenen maken het verschil niet”, zegt Senaatfractieleider Bert Anciaux. “Integendeel, alle overtuigingen of ideologieën moeten worden vertegenwoordigd, zodat een mooie afspiegeling wordt gegeven van de samenleving. Hierdoor kan de burger zich volledig vinden in de persoon die hem bedient. Dat heet actief pluralisme en het waarderen van de verscheidenheid in de samenleving. Daarom kan het zijn dat je in toekomst aan het loket geholpen wordt door iemand met een hoofddoek op, een nudist of een neonazi.”

“Zo geven we de burgers het gevoel dat we hen zeker niet uitsluiten”, vervolgt Anciaux. “Het belangrijkste blijft uiteraard de dienstverlening. Maar laten we eerlijk zijn: is er al ooit iemand slecht bediend door een ambtenaar die een hakenkruis draagt of zonder kleren aan?”

Posted in: Olen nieuws