Aartsbisschop Léonard: “Euthanasie mogelijk voor ongeneeslijke homoseksuelen”

Posted on 9 april 2013 door

132


imageAartsbisschop André Léonard vindt dat in sommige gevallen euthanasie mogelijk kan zijn, maar dan enkel voor ongeneeslijke homoseksuelen. Dat zegt hij in een interview in Kerk en Leven.

In een uitgebreid interview in Kerk en leven lichtte aartsbisschop André Léonard zijn persoonlijke mening over euthanasie nader toe. Hij is nog steeds gekant tegen alle vormen van euthanasie, behalve als men ongeneeslijk ziek blijkt van homofilie. “Ik kan begrijpen dat het ondraaglijk moet zijn om in zonde te leven”.

“Begrijp me niet verkeerd het zijn allebei zeer grote zonden, maar als men ongeneeslijk homofiel is kan men beter voor de minste erge zonde kiezen”, zegt Leonard. “En ik verzeker dat homo-euthanasisten een plaats in de hemel krijgen, indien ze voordien alle zonden opbiechten bij een priester”.

Genezen
“Uiteraard moeten homoseksuelen zich in de eerste instantie laten behandelen bij gediplomeerde Christelijke genezers. Slechts indien blijkt dat men ongeneeslijk is, kan men voor euthanasie kiezen”, besluit Leonard.

Voor alle duidelijkheid, TV Olen is niet voor de euthanasieregel voor homo’s, eventueel wel voor mensen die zich bezondigen aan domme uitspraken.