Kristien Hemmerechts podiummeisje Parijs-Roubaix

Posted on 3 april 2013 door

8


hemmSchrijfster Kristien Hemmerechts zal zondag na Parijs-Roubaix de rol vervullen van podiummeisje. Ze zal daarbij geen bloemen aan de winnaar overhandigen, maar wel een lange lijst met gedragsregels waaraan mannen zich moeten houden. Bedoeling is op die manier “poepknijpincidenten” zoals deze met renner Peter Sagan afgelopen zondag te vermijden.

Het incident waarbij wielrenner Peter Sagan in het achterwerk van podiummiss Maya kneep, zit verschillende vrouwenorganisaties enorm dwars. Renner Peter Sagan treft schuld, maar ook de organisatie van wielerwedstrijden, die vrouwen behandelen als goedkope versiering, klinkt het.

Het Vrouwen Overleg Komitee (VOK) heeft daarom via minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet het recht verworven om zelf een ‘vrouwvriendelijke’ podiumdame naar de aankomst in Roubaix (komende zondag) te sturen. De keuze van de organisatie viel op feministe en schrijfster Kristien Hemmerechts. Zij zal de renners geen bloemen en drie kussen geven, maar met een lange lijst met seksuele gedragsregels waaraan mannen zich in de toekomst zullen moeten houden. ‘Zo eisen wij dat het toegelaten wordt om met een stevige bos schaamhaar tussen ons zwempak in het zwembad of op het strand te mogen verschijnen’, aldus Hemmerechts op de persconferentie deze middag.

Kristien Hemmerechts zal deze namiddag tijdens de Scheldeprijs overigens ook uit haar oevre voorlezen om de renners op andere gedachten te brengen, zodat ze zich gedragen na de eindmeet.