Taxichauffeurs moeten voortaan rijbewijs hebben

Posted on 30 maart 2013 door

13


Taxichauffeurs die in Vlaanderen actief zijn, moeten voortaan over een autorijbewijs beschikken. Dat heeft Vlaamse ministers van Mobiliteit Hilde Crevits beslist.

Vandaag zijn taxichauffeurs niet verplicht om een rij-examen af te leggen. Gewoon een bordje met ‘taxi’ op het dak plaatsen van een dure wagen is voldoende. Dat vindt Hilde Crevits niet eerlijk ten opzichte van de andere chauffeurs, en ze vermoedt ook dat de huidige situatie gevaarlijk zou kunnen zijn.

‘Het gebeurt maar al te vaak dat taxichauffeurs de verkeersregels zwaar overtreden, maar ze kunnen daar nu veelal niets aan doen. Omdat ze nooit een rij-examen hebben gevolgd, weten ze ook niet wanneer ze in de fout gaan of andere weggebruikers in de kant rijden’, aldus Crevits. ‘En net omdat ze het niet weten, kunnen we ze ook niet bestraffen voor wangedrag.’

Daar komt binnenkort dus verandering in. Vanaf 1 april 2013 is het rijbewijs voor taxichauffeurs verplicht. Op de vraag van de oppositie om ook vrachtwagenchauffeurs een rijbewijs op te leggen, antwoordde Crevits afwijzend: ‘Dat is ten vroegste voor na 2014’, aldus Crevits.

Posted in: Olen nieuws