Samenscholingsverbod Antwerpse Ring moet fileleed verhelpen

Posted on 25 februari 2013 door

11


antwerpseringDe Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat op weekdagen net voor en na de kantooruren een samenscholingsverbod uitvaardigen voor de Antwerpse Ring. ‘Onze stad heeft het wel gehad met die gemotoriseerde bendevorming’, aldus de burgemeester.

De problematiek van samenscholing op de Antwerpse Ring is niet nieuw, ook het vorige bestuur zocht – tevergeefs – naar oplossingen. Burgemeester Bart De Wever gaat daarom verbieden om nog aan te schuiven rond Antwerpen.

‘Net voor en na de kantooruren troepen autobestuurders van over het hele land samen op de Antwerpse Ring’, zegt Bart De Wever. ‘Het heeft iets van bendevorming, ook al omdat de gemotoriseerde samenscholing regelmatig met agressie en zelfs slachtoffers gepaard gaat.’

Bart De Wever benadrukt dat hij niemand verbiedt om op de Antwerpse Ring te rijden: ‘De ring is uiteraard voor iedere gemotoriseerde persoon toegankelijk, maar als mensen met teveel in groep staan aanschuiven, moeten wij als stadsbestuur ingrijpen.’

De GAS-boetes voor gemotoriseerd samenscholen zullen volgens De Wever niet hoger dan de gebruikelijke 150 euro liggen. Wagens van bestuurders die langer dan een half uur stilstaan, worden wel in beslag genomen.

Posted in: Olen nieuws