Voetbalboekhouders moeten whereabouts bijhouden

Posted on 10 december 2012 door

1


zwartNa de Panorama-uitzending over zwart geld in het Belgisch voetbal kondigt de Belgische voetbalbond (KBVB) aan dat ze gaat samenwerken met de federale fraudecel om de wantoestanden aan te pakken. De opvallendste maatregel is een systeem van whereabouts voor alle voetbalboekhouders.

De boekhouders van clubs in alle nationale reeksen moeten drie maanden van te voren hun locaties doorgeven aan de Belgische voetbalbond zodat zij buiten wedstrijden om ook gecontroleerd kunnen worden op het gebruik van zwart geld. De boekhouder zelf zal zich moeten aanmelden op een speciale website en daar invullen waar hij of zij elk uur van de dag verblijft.

Steven Martens, secretaris-generaal van de KBVB, is ervan overtuigd dat het nieuwe systeem de voetbalboekhouding letterlijk wit kan wassen. ‘Met dit systeem kunnen we de sport terug eerlijk maken. Van zijn kantoor over een mosselsouper tot de verjaardag van een (klein)kind: we zullen de corrupte voetbalboekhouders altijd en overal weten te vinden’, zegt hij.