Facebook checken tijdens seks versterkt orgasme

Posted on 15 november 2012 door

6


Jongeren die sociaalnetwerksites zoals Facebook of Twitter tijdens het vrijen gebruiken, komen sneller en intenser klaar. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

De onderzoekers vroegen aan 532 mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers of ze hun Facebook of Twitter soms controleren of updaten tijdens het vrijen. Het merendeel reageerde positief: 64% van de mannen en 82% van de vrouwen gebruikt de netwerksites tijdens ‘intieme momenten’.

Daarna moesten de vrijwilligers aangeven wat ze tijdens het vrijen voelden wanneer ze specifieke facebookpagina’s of twitterposts bekeken. Het grootste deel van de testsubjecten kwam sneller klaar wanneer hun eigen Facebook-post of Tweet veel trafiek genereerde. Zeventig procent gaf bijvoorbeeld aan dat ze bloedgeil worden wanneer hun posts veel ‘geliked’ worden, negentig procent kent gelijkaardige gevoelens bij een retweet van hun bericht.

Er was ook een verschil tussen beide geslachten. Meisjes kwamen sneller klaar wanneer ze tijdens het vrijen foto’s van hun ex bekeken. Jongens kenden een orgasmepiek bij het “liken” van de fanpage van Jezus.

‘Niemand kan ontkennen dat Facebook onze sociale leefwereld ingrijpend heeft veranderd’, zegt psycholoog Larry Dicke. ‘De resultaten van ons onderzoek laten zien hoe ver dat kan gaan. Jongeren die overmatig met sociale media bezig zijn, worden op termijn erg ijdel, en dat werkt heel stimulerend in bed.’

Ondanks deze positieve aspecten van netwerksites, wil de psycholoog ook waarschuwen voor de valkuilen. ‘Zo zijn er heuse Facebook-sletjes die pagina’s liken of zich in discussies mengen waar ze eigenlijk niets van af weten, alleen maar omdat ze er sneller door klaarkomen.’