‘Onderbroekjesdief’ eindelijk gevat

Posted on 19 oktober 2012 door

8


Luc G. ruikt graag aan bejaardenonderbroekjes.

De ‘onderbroekjesdief’ van Beervelde is eindelijk gevat. De man met een fetish voor onderbroekjes van bejaarden werd afgelopen nacht op heterdaad betrapt door de politie, toen hij in bejaardentehuis ‘Huize Fabiola’ zijn slag probeerde te slaan.

Een politiepatrouille betrapte Luc G., een dertiger uit Lochristi, na een noodoproep over een inbraak in het rusthuis. De man had een tiental onderbroeken bij zich, die hij even daarvoor van enkele weerloze bejaarden had ontvreemd.

Door de aard van de feiten kan de politie de dader linken aan minstens zeven andere onderbroekjesdiefstallen in rusthuizen deze maand. Bij Luc G. thuis werd bovendien een indrukwekkende collectie ‘oma- en opaslipjes’ aangetroffen. Vermoedelijk is de Luc G. dus al een tijdje actief.

‘Onderbroekjes stelen van bejaarden is een fenomeen dat komt overwaaien uit de Verenigde Staten’, legt politiechef Bernard Ceuppens uit. ‘In België is het de eerste keer dat we dit meemaken, maar zelfs voor Amerikaanse normen is deze diefstallenreeks van een ongeziene schaal. We zijn blij dat de streek van dit monster is verlost.’

De dief verklaarde aan de politie dat hij niet kan weerstaan aan de geur van bejaarde mensen. Daarom verzamelt hij hun onderbroekjes en legt die bij hem thuis. De constante bejaardengeur zou de man niet alleen opwinden, maar ook de kracht geven om elke dag aan te kunnen. Luc G. heeft daarom ook gevraagd om in de cel bejaardenonderbroekjes ter beschikking te krijgen.