We zijn tegen Bart De Wever omdat we tegen zijn

Posted on 15 oktober 2012 door

33


De meeste Vlamingen die na de verkiezingsoverwinning van Bart De Wever anti-NVA-berichten plaatsten op sociale media, zijn tegen de NVA ‘omdat ze tegen de NVA zijn’. Dat blijkt uit een grootschalige internetpeiling.

Het gaat om een peiling bij meer dan tienduizend gebruikers van sociale netwerken Facebook en Twitter, die zondagavond na de overwinningstoespraak van Bart De Wever online hun ongenoegen uiten over de nieuwe Antwerpse burgemeester.

Maar liefst 74 procent van de ondervraagden zegt tegen Bart De Wever en de NVA te zijn ‘omdat ze tegen zijn’, 21 procent is tegen ‘omdat mensen die ze kennen tegen zijn’. 4,5 procent vulde de vragenlijst foutief in. Een kleine minderheid antwoordde laconiek ‘Bart de Watteuh?’

De resultaten van deze peiling tonen volgens politieke tegenstanders van Bart De Wever duidelijk aan dat er nog een grote rol voor het onderwijs en de media is weggelegd in het uitleggen waarom de NVA en Bart De Wever slecht zijn. Nu zijn mensen enkel tegen omdat het hip is om tegen te zijn, net zoals andere mensen dan weer voor zijn omdat het hip is voor te zijn.

Posted in: Olen nieuws