Vermist meisje zat drie maanden in haar kamer

Posted on 6 oktober 2012 door

25


Een meisje dat drie maanden geleden in Westerlo verdween, is veilig en wel teruggevonden. Dat meldt Child Focus. Het meisje bleek de hele tijd gewoon in haar kamer te hebben doorgebracht.

Het gaat om de achtjarige Kayley Vercammen. Het meisje werd net voor de zomervakantie gestraft omwille van een slecht rapport op school. Haar ouders stuurden haar onmiddellijk naar haar kamer.

Toen ze later niet meer naar beneden kwam toen het eten klaar was, en ook niet toen haar favoriete programma op televisie begon, verwittigden haar ouders de politie. Zowel de ouders als de politie dachten dat het meisje boos was weggelopen, en spraken daarom snel van een onrustwekkende verdwijning gesproken. Ook Child Focus raakte zo bij de zaak betrokken.

Herhaaldelijke zoekacties in de buurt leverden niets op. Begin deze week startte de politie met een zoveelste onderzoek naar het verdwenen meisje. Dit keer wilden de speurders de slaapkamer van het meisje onder handen nemen. Daar vonden ze al snel de vermiste Kayley. 

Het meisje was al die tijd braaf blijven wachten tot ze de toestemming zou krijgen van haar ouders om terug te keren uit haar kamer. Blijkbaar hadden ouders noch politie er net na de verdwijning aan gedacht eerst op haar kamer te zoeken.

Kayley stelt het goed. ‘Ze had zich al die tijd getroost met het luisteren naar de nieuwe CD van Jelle Cleymans en het inkleuren van kleurboeken’, aldus mama Patricia.