Oude vrijsters niet meer welkom in Noxx

Posted on 18 september 2012 door

131


Vrouwen ouder dan 26 jaar zijn voortaan niet meer welkom in de Antwerpse discotheek Noxx. De ‘oude vrijsters’ zouden de pret van feestende mannen te vaak bederven.

Het inkomverbod is het gevolg van een nieuwe leeftijdsregel. Naast de dames van 26 jaar zijn ook jongens onder twintig jaar niet langer toegelaten op zaterdagavond. Volgens de discotheekuitbater willen de koopkrachtige mannelijke bezoekers vooral jongere meisjes ontmoeten.

‘Wij kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat meisjes eens ze de 26 jaar voorbij zijn zich veel seutiger gaan gedragen’, reageert Franky Staessens van Noxx. ‘Zij hebben een lief waar ze trouw aan willen blijven of ze kennen uit ervaring de eigenlijke bedoelingen van de aanwezige mannen, en laten zich bijgevolg ook minder makkelijk overdadig trakteren. Dat bederft de pret voor heel wat bezoekende mannen, en werkt ook op vlak van inkomsten in ons nadeel.’

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding spreekt van discriminatie en heeft een onderzoek gestart. ‘De discotheek wil enkel nog zogenaamde breezersletjes binnenlaten, en ontzegt de rijpe vrouwen zonder geldige reden de toegang. Dat is discriminatie van de puurste soort’, klinkt het daar.

‘Niets van’, reageert Franky Staessens van Noxx. ‘Het klopt helemaal niet dat wij ons enkel nog op breezersletjes willen richten. Wij doen immers onze uiterste best om de vrouwelijke bezoekers ook met de sterkere dranken, zoals wodka en rum, kennis te laten maken. Vanaf volgende week komt er zelfs een Rohypnolautomaatje in de herentoiletten. Laat dat duidelijk zijn: bij Noxx is het voor alle mannen feest!’ (als ze ouder zijn dan 20 jaar, red.)

Volg TV Olen ook op Facebook en Twitter