Wouter Beke: ‘CD&V heeft geen mening, zo delen we ieders mening’

Posted on 13 september 2012 door

6


Dat de CD&V politici zich in geen enkel debat voor de gemeenteraadsverkiezingen mengt, is een bewuste keuze en strategie, verduidelijkt voorzitter Wouter Beke.

Met nog amper één maand tot de gemeenteraadsverkiezingen voeren alle politieke partijen dezer dagen de strijd om de kiezer steeds harder op. Alle partijen halen daarbij het grove geschut boven, met wel uitgekozen thema’s en een specifieke doelgroep voor ogen. Alle partijen… behalve CD&V. Het blijft opvallend stil in het kamp van Wouter Beke.

‘Onze partij mengt zich bewust niet in de politieke debatten’, verduidelijkt Wouter Beke, voorzitter van CD&V. ‘De reden daarvoor is eenvoudig: we hebben eigenlijk geen mening. Of toch: we delen de mening van iedereen. Dat blijkt ook uit onze slogan “Iedereen inbegrepen”, je kan immers nooit voor iedereen goed doen, tenzij je niets doet. Wie kiezen voor die laatste optie.’

Ook met de hedendaagse Christelijke wind wil de CD&V-voorzitter zijn zeilschip niet langer laten meedrijven. ‘Vroeger konden we ons nog scharen achter de mening van de Kerk, maar nu iedereen begint door te hebben dat die alleen onzin uitkraamt, gaat dat ook niet meer. Dat begrijpt u wel’, ginnegapt Beke.

En wat dan met de naderende verkiezingen? ‘Laat die andere partijen maar campagne voeren rond specifieke thema’s, wij steken daar geen tijd en geld in. Wij concentreren ons op de postjes die na 14 oktober te verdelen zijn’, besluit Wouter Beke verder aan.

Posted in: Olen nieuws