Joske Vermeulen beschuldigt Gaston Berghmans van seksueel misbruik

Posted on 11 september 2012 door

15


Joske Vermeulen (40) beschuldigt humor-icoon Gaston Bergmans (84) van seksueel misbruik. De feiten zouden dateren van tijdens de opnames van de legendarische Gaston en Leo eindejaarsshows in de jaren tachtig.

Gaston Berghmans werd bekend door samen met Leo Martin als komisch duo op te treden onder de naam Gaston en Leo. Vanaf 1981 kwamen dan hun legendarische eindejaarsshows op de BRT. Elk oudjaar zond de zender hun shows uit die tegen de 2.680.000 kijkers scoorden en waarvan velen klassiekers zijn geworden, zoals onder meer Restaurant De Gouden Leeuw en de bekendste van allemaal: Joske Vermeulen.

Die laatste durft na dertig jaar stilzwijgen nu eindelijk openlijk praten over het misbruik dat hij destijds als tienjarige moest ondergaan. Zijn verhaal is deze week gepubliceerd in het weekblad ‘Dag Iedereen’.

Het gerecht neemt de klacht van Joske ernstig, maar het is nog niet zeker of er enige grond van geloofwaardigheid aan gegeven kan worden. Joske Vermeulen kwam na zijn succes als kindster op het verkeerde pad terecht. Joske Vermeulen werd de voorbije jaren meerdere keer opgenomen in de psychiatrie, en klinkt tegenwoordig enorm verward.

Gaston Berghmans is voorlopig niet beschikbaar voor commentaar.