Misnoegde vader mag kind niet Abortus noemen

Posted on 21 augustus 2012 door

8


Een 43-jarige man uit Geel had zijn ondertussen 14-jarige buitenechtelijke zoon nooit Abortus mogen noemen. Dat heeft een rechter vandaag beslist.

J.P. Vandevelde verwekte het kind eind jaren negentig bij Alina Akajoux, destijds zijn Nigeriaanse poetsvrouw. Omdat J.P. toen nog getrouwd was met zijn eerste vrouw, eiste hij een abortus. Akajoux weigerde en op 14 maart 1998 kwam een bastaardzoon ter wereld.

Vandevelde was woedend, en schreef het kind uit wraak onder de naam “Abortus Vandevelde” in het volksregister. Blijkbaar had de bevolkingsambtenaar daar geen erg in. Ook Alina Akajoux protesteerde niet. De Nigeriaanse begrijpt geen Nederlands en kende daarom de inhoud van de naam niet. Haar minnaar had haar verteld dat de naam “Eeuwig Geluk” zou betekenen.

Pas toen het ondertussen 14-jarige kind onlangs op school leerde over abortus kwam de wraakactie van J.P. Vandevelde aan het licht. Akajoux diende vervolgens een klacht in. Een rechter heeft nu beslist om de naam van haar zoon nietig te laten verklaren, en te vervangen door de naam “Heavenly”. Zowel moeder als vader zouden 100% achter die nieuwe naam staan.