Curiosity vindt geen kernwapens op Mars

Posted on 7 augustus 2012 door

6


Het is onwaarschijnlijk dat de planeet Mars kernwapens bezit. Dat verklaarde de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA vandaag na een onderzoek door de marswaarnemer Curiosity.

Mars heeft volgens het non-proliferatieverdrag geen recht op kernwapens. Toch beschuldigt de Verenigde Staten de rode planeet er al langer van een aanval op de VS voor te bereiden, mogelijk met kernwapens. ‘Dat blijkt onder andere uit meerdere geloofwaardige Hollywood producties’, zei ex-president George Bush ooit, die Mars ook toevoegde aan het zogenoemde “As van het kwaad”.

NASA heeft nu een montage van 297 lageresolutiefoto’s online gezet van de landing en de eerste verkenning van de Curiosity op Mars. Daarop zijn (voorlopig) geen bewijzen van kernwapens of nucleaire industrie te zien, noch van de inwoners waar de VS zo bang van is.

Toch waarschuwt de Amerikaanse minister van defensie Leon Panetta voor teveel positivisme: ‘Dat we nog geen kernwapens vonden betekent niet dat er geen zijn. We blijven Mars en haar inwoners nauwlettend in de gaten houden.’

Update: Op 20 november 2012 claimden wetenschappers dat ze iets hebben gevonden op Mars, maar ze wilden niet zeggen wat. Weet u het?


Volg TV Olen ook op Facebook en Twitter