Belgisch duo haalt zilveren bruiloft in Londen

Posted on 6 augustus 2012 door

4


Op de Olympische Spelen in Londen hebben Hugo Corstjens en Mariette Smits een zilveren huwelijk behaald. Een Duits duo pakte goud.

De 56-jarige Gentenaars bezorgen ons land zo het vierde eremetaal op de Olympische Spelen na het brons van judoka Charline Van Snick en zeilster Evi Van Acker en zilveren schutter Lionel Cox.

Corstjens en Smits bereikten vrijdag als achtste team de Olympische finale. Daarin moesten de tien overgebleven koppels ieder vijf echtelijke ruzies afwerken en omgaan met de geboorte van een zoontje met het Syndroom van Down.

Het Nederlandse duo Hartman-De Gieter moest de finale verlaten nadat bekend raakte dat Hartman een buitenechtelijk kind had verwekt. De Spanjaarden staakten de strijd na een onoverkomelijk dispuut over de opvoeding van hun zoon.

Nog meer meeval voor ons Belgische team: ook de Afghanen vielen uit nadat het vrouwelijk teamlid werd gestenigd omdat ze haar man zure soep had geserveerd.

Corstjens en Smits pakten de wedstrijd een pak voorzichtiger aan. Hugo ging kort na het huwelijk in 1987 werken als bankbediende bij het toenmalige Gemeentekrediet. Mariette bleef thuis om het huishouden te verzorgen. De twee gingen geregeld samen sportelen, en op moeilijke momenten kon Hugo altijd in zijn duivenkot afkoelen.

Dankzij die risicoloze aanpak kwamen de Belgen onverwacht op een medaillepositie terecht, en wisten die door de geboorte van een gezonde kleindochter letterlijk en figuurlijk te verzilveren. Proficiat Hugo en Mariette!

Volg TV Olen ook op Facebook en Twitter