Dierenrechtenorganisatie kwaad over vrijlating Michelle Martin

Posted on 1 augustus 2012 door

6


Michelle Martin wisselt over hooguit een maand de vrouwengevangenis van Vorst in voor een klooster van de Arme Klaren in een dorpje bij Namen. In ruil voor onderdak en eten zal ze voor de elf oudere zusters klusjes opknappen. Daarbij hoort ook het voederen van de huisdieren wanneer de zusters op retraite zijn. Verschillende dierenrechtenorganisaties vrezen nu dat Martin de beestjes zal laten verhongeren.

Martin heeft al bijna vijftien jaar contact met de zusters. ‘Omdat zij nergens anders terechtkan en ieder mens een tweede kans verdient’, beslisten de zusters om haar op te nemen in hun kleine gemeenschap. In ruil voor gratis kost en inwoon moet Michelle Martin vier uur per dag en vijf dagen per week taakjes opknappen in de keuken en de tuin van het klooster.

Daarbij hoort ook het voederen van de kat, de vier kippen en het schaap die op het grondgebied van het klooster verblijven. ‘Een toch wel wrange klus voor iemand die Julie en Mélissa bewust liet verhongeren in de kelder van Marcinelle’, zegt Luc Boydens van huisdierenrechtenorganisatie Max&Minoe. ‘We vrezen dat deze huisdieren hetzelfde lot beschoren zullen zijn als de zusters even niet in het klooster verblijven, bijvoorbeeld voor een langdurige bezinning in het buitenland.’

De organisatie Max&Minoe haalde eerder al het nieuws toen ze een klacht indienden tegen een klooster in Menen, waar de paters naar verluid op grote schaal schapen seksueel zouden misbruiken. Ook nu overweegt de organisatie een klacht.