Politie verwart kampeertent met vrouw in niqab

Posted on 11 juli 2012 door

5


Agenten hebben op het festivalterrein van Werchter een kleine kampeertent meegenomen naar het politiekantoor. Ze dachten dat het ging om een mollige vrouw in niqab die zich weigerde te identificeren.

De feiten dateren van vrijdagnacht 29 juni, maar kwamen nu pas aan het licht. De lokale politie van Rotselaar sprak toen rond 21u op de festivalcamping een vrouw in niqab aan. Toen die zich weigerde te identificeren, namen de agenten de vrouw mee naar het politiekantoor.

Pas daar kwam de gênante meprise aan het licht. De agenten hadden al die tijd eigenlijk met een middelgrote kampeertent van Decathlon te maken gehad. ‘Een vaak gemaakte fout door agenten die onvoldoende thuis zijn in deze materie’, bevestigt commissaris Johan Vermant, de woordvoerder van de politiezone Rotselaar.

De tent liep een boete van 50 euro. Een Franse zakenman heeft dat bedrag betaald. Daarna kon festivalganger en eigenaar van de tent Carlos Schippers zijn tent en de inhoud ervan terug op het politiecommissariaat afhalen. Hij overweegt verder om een klacht in te dienen tegen de Belgische staat bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.