Schauvliege subsidieert film FC De Kampioenen

Posted on 6 juni 2012 door

8


Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) gaat een groot deel van haar cultuursubsidies gebruiken om de eerder afgevoerde FC De Kampioenen-film alsnog te realiseren. Voor het project maakt ze drie miljoen euro  beschikbaar. 

Uit de recente publicatie van de subsidie-adviezen blijkt dat een aantal organisaties, zoals het Zuiderspershuis en het Filmfestival Gent hun subsidies verliezen. Vandaag raakte bekend waar al die afgenomen subsidies naartoe moeten gaan: een film over de populairste voetbalploeg van Vlaanderen, FC De Kampioenen.

De film werd in 2009 al aangekondigd en terug afgeblazen wegens onenigheden omtrent het script. In 2011 doken weer nieuwe plannen op in de media, maar ook toen werd de film uitgesteld. Dit keer omdat er nog geen geslaagd misverstand was gevonden. Ook de investeerders lieten op zich wachten.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) schiet FC De Kampioenen nu ter hulp. ‘Het zou een grote zonde zijn als deze gegarandeerd fantastische film er uiteindelijk niet zou komen. Daarom heb ik beslist om drie miljoen euro in het culturele project te investeren’, aldus Schauvliege.

Joke Schauvliege is een grote fan van FC De Kampioenen, ‘of pottenstampers zoals Fernand Kostermans ze altijd smalend noemt’, giechelt de minister. Of Kostermans ook haar favoriete personage is? ‘Neen, Markske. Met zijn gestuntel moet ik iedere keer lachen. Het doet me aan iemand denken, maar ik kom er maar niet op wie.’

Volg TV Olen ook op Facebook en Twitter

Posted in: TV Olen TV-tips