‘TV-koks bedreigen Christelijke waarden’

Posted on 4 juni 2012 door

7


Vrouwen horen aan het fornuis, waar ze koken voor hun man. Niet omgekeerd. Bekende TV-koks zoals Jeroen Meus, Sergio Herman en Jamie Oliver spiegelen de maatschappij dan ook een verkeerd beeld van de werkelijkheid voor. Dat meldt het Vaticaan vandaag.

Het fenomeen van televisiekoks is ondertussen enkele jaren oud, maar zoals gewoonlijk reageert de Kerk ook nu zeer laat na de feiten. De paus vindt het niet kunnen dat alle bekende televisiekoks mannen zijn.

‘Ze leren onze kinderen zo verkeerde waarden aan. Een man hoort immers niet thuis achter het fornuis. Dat is de plaats voor zijn vrouw’, zei Paus Benedictus XVI vandaag tijdens een toespraak. ‘Dat alle televisiekoks mannen zijn, is ook beledigend voor de vrouw. Haar plaats is in de keuken. God heeft het zo gewild. Toch komt haar door God geschonken talent nergens zo aan bod op televisie. Dat is een grote zonde.’

Volgens de paus vormt het beeld dat de mannelijke televisiekoks creëren een bedreiging voor het gezin, en zo voor de ‘toekomst van de mensheid zelf’. Kinderen moeten in een ‘traditioneel gezin’ opgroeien, dus met een moeder achter het fornuis en een vader in de zetel.

De Kerk verdenkt de homofiele lobby achter het overaanbod aan homofiele koks te zitten. Ze zouden televisiezenders verplichten om enkel mannelijke televisiekoks te gebruiken, en zo van alle rechtgeaarde mannen kokende janetten te willen maken.