Joke Schauvliege laat zich vervangen door chihuahua van Tanja Dexters

Posted on 1 juni 2012 door

3


Joke Schauvliege (CD&V) laat zich als Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur voor onbepaalde tijd vervangen door de chihuahua van Tanja Dexters. De commotie rond de toegekende milieuvergunning aan het gigantische winkelcentrum Uplace is Schauvliege even teveel geworden.

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege kende deze week een milieuvergunning toe aan het winkelcentrum Uplace. De milieuorganisaties Bond Beter Leefmilieu, Greenpeace, en BRAL vzw (Brusselse Raad voor het Leefmilieu) zijn verbolgen en vechten deze beslissing aan bij de Raad van State. Ook zelfstandigenorganisatie UNIZO en tal van burgemeesters uit de buurt zijn tegen. Joke Schauvliege wordt verweten dat ze is geplooid voor de privé-investeerder Uplace en hiermee haar verantwoordelijkheid als milieuminister ontloopt. Uplace zal zorgen voor nóg meer files, luchtvervuiling en CO2-uitstoot.

Het is niet de eerste keer dat Joke Schauvliege in een storm van kritiek terechtkomt. Begin maart kwam haar positie nog maar eens in gevaar nadat een wetenschapper een minder competente minister had gevonden op een rots in de Stille Oceaan. Er werd altijd gedacht dat geen mens ter wereld het als minister slechter zou doen dan.

Deze bijkomende kritiek is Joke Schauvliege nu even teveel geworden. Ze neemt een pauze in haar politieke carrière en laat zich met onmiddellijke ingang vervangen door de Chihuahua van Tanja Dexters. Het lieve hondje gaat het Uplace dossier – net als alle andere politieke dossiers van de minister – verder opvolgen, en de minister vertegenwoordigen bij de Raad van State.

De CD&V-top staat 100% achter de beslissing van Schauvliege. ‘Het hondje van Tanja Dexters is een prima vervanger’, aldus voorzitter Wouter Beke. ‘We zijn er zeker van dat die het minstens even goed zal doen als ons Joke. Het is immers persoonlijk door Tanja Dexters opgevoed.’

Volg TV Olen ook op Facebook en Twitter