Griekenland met Europese hulpspelers op EK voetbal

Posted on 29 mei 2012 door

2


Griekenland gaat op het EK voetbal in Polen en Oekraïne slechts zes spelers van de Griekse nationaliteit opstellen. Door de financiële crisis in Griekenland kan het land niet meer spelers opstellen en dus betalen. Europa biedt Griekenland extra ‘hulpspelers’ aan om hun nationale ploeg alsnog voltallig (een voetbalploeg telt 11 spelers) te maken.

Voor het eerst treft de financiële crisis en politieke chaos in Griekenland nu ook de nationale voetbalploeg. Met het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne in zicht, blijkt dat de Griekse voetbalbond niet meer dan zes spelers per wedstrijd kan betalen. Daarom hebben de Grieken besloten om er ook maar zoveel op te stellen. Een ramp voor het Griekse voetbal, want met een halve ploeg scoort Griekenland – een ex-Europees kampioen – vermoedelijk geen enkel punt.

Europa heeft wel al aangekondigd dat het Griekenland zal bijspringen indien het daarom vraagt. Onder andere Duitsland en Frankrijk zijn bereid om enkele voor hun nationale ploeg niet geselecteerde spelers aan Griekenland uit te lenen. Het gebruik van de spelers is gratis. Ook België heeft al een voorakkoord om Wesley Sonck (definitief) aan Griekenland te schenken.

Posted in: Olen sport