Priester laat kinderen zijn plechtige communie zien

Posted on 20 mei 2012 door

5


Opschudding in de Brugse parochie Sint-Jozef. Daar heeft een pastoor tijdens de eucharistieviering zijn plechtige communie laten zien aan een groep communicantjes.

De groep kinderen woonde de kerkviering bij ter voorbereiding op hun eerste communie. Bij dat evenement vernieuwen de kinderen hun geloftes aan God die ze kort na hun geboorte aflegden. Pastoor Gunter D. bedacht een originele invulling voor deze ‘kindvriendelijke’ viering, en toonde net na de homilie zijn eigen plechtige communie aan de kinderen.

Meteen trok een schokgolf door de anders zo rustige parochiekerk. Enkele ouders bestormden het altaar om de pronkende plechtige communie van meneer pastoor te bedekken. De communicantjes die de verschijning voor hun ogen zagen opdoemen, werden opgevangen door de dienst slachtofferhulp.

Vertrek uit parochie?
De ouders zijn kwaad, en eisen het onmiddellijke vertrek van priester Gunter D. uit hun parochie. ‘De mooiste dag uit het leven van ons kindje is verpest’, verklaart een opgewonden ouder aan TV Olen. ‘Dat de priester zijn plechtige communie liet zien, is gewoon ongehoord. Totaal ontoelaatbaar.’

Pastoor Gunter D. begrijpt zelf helemeel niets van de ontstane commotie ‘Ik liet de kinderen gewoon een prachtig relikwie zien, zodat ze goed zouden begrijpen wat het inhoudt om definitief toe te treden tot de kerkgemeenschap. Er is niets zo mooi als een volwassen man die zijn plechtige communie laat zien aan Christelijke mannen en vrouwen in wording.’

De Brugse politie staat voor een raadsel. De wet vermeldt immers niets over het tonen van iemands plechtige communie aan kinderen. Priester Gunter D. kan daarom voorlopig niet worden opgepakt.