Vrouw verkoopt cavia’s als poedels aan blinden

Posted on 15 mei 2012 door

9


Een hondenkweekster uit Zingem is aangehouden voor het bedriegen van een dertigtal blinden. Ze verkocht de slachtoffers een cavia, maar vertelde hen dat het om een mooie poedel ging.

Mona G. (56) is een gediplomeerd hondenverkoopster, gespecialiseerd in poedels. Haar hondenkwekerij is bekend tot ver buiten de streek. Helaas blijkt nu dat een deel van dat succes op bedrog is gebasseerd.

Mona G. misleidde meer dan tien jaar lang haar blinde klanten. Ze kweekte cavia’s, plakte er schapenkrullen op, en liet de diertjes in de ogen van de blinden zo doorgaan voor poedelpuppies. Het bedrog leverde haar een fortuin op, want een poedelpuppie kost ongeveer het tienvoudige van een volwassen cavia.

Het schandaal kwam aan het licht toen een blinde jongen zich met zijn ‘poedel’ bij een hondenclub ging aanmelden, maar werd afgewezen omdat het om een cavia bleek te gaan. Mona G. maakte met zekerheid een dertigtal blinde slachtoffers. Elke blinde die ooit een hond bij de vrouw kocht, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

Wat nu met de cavia’s zal gebeuren, is voorlopig onduidelijk. Mogelijk worden de diertjes afgemaakt, of gaat een deel naar een asiel.

Volg TV Olen ook op Facebook en Twitter