‘Internet is 99% onzin, 1% Tax-on-web’

Posted on 19 april 2012 door

10


Het internet bestaat voor 99% uit onzin en 1 % uit Tax-on-web. Dat is een opmerkelijke uitspraak van minister van Buitenlandse zaken Didier Reynders, tien jaar geleden grote bezieler van het online belastingen aangeven.

De online belastingaangifte via Tax-on-web is sinds gisteren terug operationeel. Iedereen kan dus zijn belastingaangifte via het internet beginnen invullen. Uiteraard is iedere goede burger daar gelukkig mee, maar dat geldt zeker voor voormalig minister van financiën Didier Reynders (MR). ‘Eindelijk is er terug iets zinvol te vinden op het internet’, klinkt het daar.

‘Toen het internet in de jaren negentig de weg naar het grote publiek vond was ik echt verheugd. De informatietechnologie moest en zou de wereld gaan verbeteren. Meer dan een decennium later blijft er niet veel van die droom over. Het internet wordt enkel nog gebruikt voor onzin.’

‘Enige uitzondering op die teleurstellende regel is het online belastingsysteem Tax-on-web, naar mijn mening het enige zinvolle product dat internet ooit heeft voortgebracht. Tot 17 juli, de deadline voor wie zijn aangifte via Tax-on-web doet, is het internet terug 99% onzin en 1% Tax-on-web. Daarna neemt droefheid de macht over het wereldwijde web terug over.’

Nota van de redactie: Uiteraard is Didier Reynder niet zo welbespraakt als moet blijken uit zijn citaten. Dat is de verdienste van woordkunstenaar Sidney Claes, die afgelopen maandag zowaar een cursus wervend en doelgericht schrijven heeft gevolgd.

Posted in: Olen nieuws