Doodslaan-verbod geldt niet voor personeel De Lijn

Posted on 10 april 2012 door

10


Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) gaat het doodslaan van controleurs van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB verbieden. Het verbod geldt uitsluitend in Brussel, want vervoersmaatschappij De Lijn is volgens Milquet een Vlaamse bevoegdheid.

Na nachtelijk overleg met de vakbonden garandeert minister Milquet dat er geen doden of gewonden meer zullen vallen bij het openbaar vervoer in Brussel. Een nieuwe wet verbiedt immers om MIVB-personeel dood te slaan. Vierhonderd extra politieagenten zullen erop toezien dat het verbod ook effectief nageleefd wordt.

De vakbonden zijn tevreden met het voorstel en geloven dat alle geweld op hun collega’s nu definitief verleden tijd is. Ook de directie van de MIVB zei eerder al “positief onder de indruk te zijn”. De directie roept het stakende personeel daarom op om het werk te hervatten.

De nieuwe wet heeft geen invloed op de werkomstandigheden bij de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. Die is volgens de minister een Vlaamse bevoegdheid. Het blijft voorlopig dus wel nog toegelaten om personeel op Vlaamse bussen en trams in elkaar te slaan.

Posted in: Olen nieuws