Noord-Europa schenkt Zuid-Europa aan Afrika

Posted on 3 april 2012 door

5


Noord-Europa wil Zuid-Europa voor een symbolisch miljoen Zimbabwaanse dollars schenken aan Afrika. Ook Wallonië verhuist mogelijk mee met onder andere Spanje en Griekenland.

Spanje heeft volgens recente cijfers van de overheid een nieuw record werkloosheid bereikt. Het ministerie van Werk meldt dat meer dan 4,75 miljoen Spanjaarden als werkloos staan geregistreerd. Dat zijn er een tiental meer dan in Wallonië, en dus breekt Spanje het wereldrecord werkloosheid. Het land kopt nu de ranglijst voor de Walen en Zimbabwe.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel stelt voor om gans Zuid-Europa voor een symbolisch miljoen Zimbabwaanse dollars te schenken aan Afrika. De landen die op die manier van continent verhuizen zijn Spanje,Griekenland, Cyprus, Italië, Portugal, Slovenië, Turkije en Vaticaanstad. Het nog niet bestaande land Wallonië verhuist mee van zodra de splitsing van België een feit is. Over de faciliteitengemeenten komt later deze maand een speciale parlementaire onderzoekscommissie bijeen.

Posted in: Olen nieuws