Benedictus nieuwe leider wereldranglijst der ongeloofwaardigheid

Posted on 3 april 2012 door

1


Paus Benedictus XVI is de nieuwe leider in de wereldranglijst der ongeloofwaardigheid. Die promotie heeft hij te danken aan recente uitspraken over Cuba. 

Paus Benedictus zei dat hij het marxisme niet meer van deze tijd vindt. Dat terwijl de goedheilige man zelf in een land woont met uitsluitend mannen, en meermaals per dag spreekt met een imaginaire vriend in de hemel.

De Paus neemt daarmee de eerste plaats over van Barack Obama. De Amerikaanse president voerde de ranglijst aan sinds hij als winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede de oorlog in Afghanistan en Irak verder zette, en een oorlog begon in Libië. Obama kreeg extra punten door de drie landen in nog meer chaos achter te laten. Dankzij de recente presidentsverkiezingen in Rusland bevestigt de voormalige (en ook toekomstige president) van Rusland, Vladimir Poetin, op de derde plaats.

Eerste Belg in de ranglijst blijft Jelle Cleymans, op de 13de plaats. De jury noemt hem als acteur en zanger even ongeloofwaardig als de vorige keer. Sterkste stijger is trouwens ook een Belg, CD&V-minister Joke Schauvliege, die dankzij een hele, hele, hele, hele lange reeks eigenaardige beslissingen springt van de 36ste naar de 19de plaats, en daarmee goed haar best doet om Jelle Cleymans weldra voorbij te steken.