Busongeval veroorzaakt door opdringerige pers

Posted on 29 maart 2012 door

3


Het verschrikkelijke busongeval van twee weken geleden werd mogelijk veroorzaakt door een persfotograaf die razendsnel ter plaatse was om het nakende busongeval te fotograferen. Dat melden de Zwitserse speurders.

De zeven speurders die sinds zondagavond in België zijn om het dodelijke busongeval van Sierre te onderzoeken, vertrokken deze middag terug naar Zwitserland. In een korte reactie op de luchthaven wilden de speurders enkel kwijt dat de belangrijkste hypothese die ze momenteel onderzoeken is of een opdringerige persfotograaf het ongeval veroorzaakt kan hebben.

Uit de verhoren van zeven kinderen van de basisschool uit Heverlee blijkt immers dat kort voor de botsing een motorfiets met daarop een fotograaf en een journalist de bus voorbij had gestoken. Mogelijk vatte die post op de plaats van het ongeval, en hebben de flitsen van het fototoestel de chauffeur van de bus verblind.

Deze hypothese wordt zeer ernstig genomen, zeker gezien het opdringerige en zelfs respectloos gedrag van de pers meteen na het ongeval. ‘In deze mediageile wereld verschieten we nergens meer van’, aldus één van de Zwitserse speurders. ‘Die journalisten zijn overal bij, en willen altijd de eerste zijn. Het zou me niet verbazen dat ze al voor het effectieve ongeval op de plaats van de ramp aanwezig waren.’

Posted in: Olen nieuws