Schaar geklede man opgepakt

Posted on 21 maart 2012 door

6


In Melle is een in een schaar geklede man hardhandig opgepakt. De lokale politie dacht (onterecht) dat het om een potloodventer, of streaker, ging.

De in een schaar geklede man werd door wijkagent Pieter Stiefelkoning opgemerkt ter hoogte van basisschool ‘Het Knuffeltje’. De politieman bracht zijn overste op de hoogte, en die schakelde meteen de grote middelen in. Maar liefst zeven politiecombi’s en een helikopter werden ingezet om de in een schaar geklede man op te pakken. De arrestatie verliep dan ook zeer hardhandig.

‘Uiteraard gaat het om een misverstand’, zegt hoofdcommissaris Luc Bon van de politie van Melle. ‘Onze wijkagent Pieter Stiefelkoning lijdt aan dyslexie. Toen hij ons belde in verband met een in een schaar geklede man, dachten wij dat het om een schaarsgeklede man ging, een potloodventer of streaker dus. Aangezien de man voor een schoolpoort circuleerde, moesten we snel handelen.’

In werkelijkheid was de man op weg naar de opening van een winkel in de buurt. Hij moest er ‘in een schaar gekleed’ lintjes gaan doorknippen. Een ludieke actie, die door de politie interventie helaas onmogelijk werd gemaakt.

Maar alle schuld op de politie afschuiven, vindt hoofdcommissaris Luc Bon zwaar overdreven. ‘De Nederlandse Taalunie moet dringend meer rekening houden met dyslextici, en nauw verwante namen met een totaal verschillende betekenis verbieden. Zo schoffeerde agent Pieter Stiefelkoning recent ook al ongewild onze huisbank Befluis, wat uiteraard Belfius moest zijn. U zou ook eens moeten weten hoeveel podofielen (schoenenliefhebbers, red.) in de gevangenis zitten op verdenking van kindermisbruik. Het zijn er heel wat.’

Volg TV Olen ook op Facebook en Twitter