Ontslag dreigt voor paus na blunder van God

Posted on 19 maart 2012 door

6


Extreme Christenen noemen het dramatische busongeval in Zwitserland een straf van God. Fout, antwoorden hoge geestelijken aan het Vaticaan. Het gaat om een blunder van God, de zoveelste in rij. De positie van de paus, vertegenwoordiger van God op aarde, is dan ook niet langer houdbaar.

De bewuste Christenen riepen afgelopen zondag tijdens misvieringen dat de busramp een straf van God is omdat de kerk in ons land de invoering van abortus toegelaten heeft. Maar dat wordt door hoge geestelijken nu dus betwist. “God is steeds vaker afwezig op belangrijke gebeurtenissen, en laat steeds vaker steken vallen”, zegt de woordvoerder van het Vaticaan Federico Lombardi. “Uit betrouwbare bronnen hebben we vernomen dat dat ook dit keer het geval was.”

“Het is overigens niet de eerste blunder van God. De vele pedofiliezaken in de Kerk bewijzen dat Hij zijn troepen niet langer onder controle heeft. Daardoor verliest de Kerk haar geloofwaardigheid. Dat zien we bijvoorbeeld aan het dalende aantal fans op de facebookpagina van het Vaticaan. De positie van de paus, de menselijke vertegenwoordiger van God op aarde, komt dan ook onder druk te staan. Een ontslag dreigt. Zo gaat dat tegenwoordig, bij clubs die niet naar verwachting presteren. Dan moet de trainer tekst en uitleg geven bij de volgers. ”

Jelle Cleymans
Niet alle geestelijken zijn er overigens van overtuigd dat de busramp een blunder van God was. Nogal wat onder hen leggen de schuld bij de zelfverklaarde zanger en acteur Jelle Cleymans, maar hebben daarvoor nog geen concrete bewijzen gevonden. Het antwoord van de geestelijken op die kritiek luidt dat het Christelijke geloof geen bewijzen nodig heeft.

Posted in: Olen wetenschap