Fans ‘1000 zonnen-stoel’ in zak en as

Posted on 13 maart 2012 door

0


De openbare zender Eén voert het programma ‘1000 Zonnen’ af. Ook de afsluitende rubriek ‘De Stoel’ verdwijnt zo van het scherm. De fans reageren furieus.

Eind mei stopt de openbare omroep met de uitzending van het Woestijnvis-programma ‘Man Bijt Hond’. In de plaats komt een nieuw reportageprogramma dat nog vóór de zomer gelanceerd wordt. ‘1000 Zonnen en Garnalen’ wordt afgevoerd.

Een beslissing die voor heel wat ongenoegen leidt bij de fanclub van de afsluitende rubriek ‘De Stoel’, waarbij kijkers zich zo snel mogelijk naar een onbekende plaats in Vlaanderen – waar de stoel staat – moeten begeven. Wie het eerst in de stoel zit, wint een reis voor twee personen.

Altijd prijs
‘Wij zijn echt enorm teleurgesteld met de keuze van de VRT’,  zegt Boris Temmerman, voorzitter van de 1000 zonnen stoel-fanclub. ‘Wij hebben niet eens afscheid kunnen nemen van ons favoriete programma. Bovendien dwarsboomt de beslissing ons ambitieuze plan voor het komende seizoen.’

‘Afgelopen winter reden onze leden gans Vlaanderen af om alle verborgen plekjes op te sporen, te fotograferen en in kaart te brengen. Zo zouden we komende zomer altijd als eerste weten waar de 1000 zonnen stoel die dag staat. Elke avond zouden we ons dan op een strategische plaatsen in Vlaanderen opstellen om vervolgens als eerste in de stoel plaats te nemen.’

‘We zijn ervan overtuigd dat we met onze club zo goed als alle reizen hadden weggekaapt. Dat gebeurt nu niet, een schande! Heel wat leden hadden voor deze zomer immers op de reis gerekend. Een jong koppel zag in de wedstrijd zelfs de kans om hun huwelijksreis te winnen.’

De fanclub vermoedt dat de VRT bewust het programma heeft afgevoerd. ‘Onlangs klikte een uitgestoten lid van onze club immers onze plannen aan de programmamakers’, besluit Boris Temmerman.

Na afloop van het allerlaatste 1000 zonnen-seizoen zette TV Olen de mooiste stoelmomenten op een rijtje. Bekijk het overzicht hier.