Omstreden viering Frank Deboosere

Posted on 12 maart 2012 door

3


Frank Deboosere, de weerman die al 25 jaar slecht weer voorspelt, is daarvoor uitgebreid in de bloemetjes gezet. Actiegroep ‘De zonneknokkers’ begrijpt de aandacht niet.

Frank Deboosere werd in 1987 samen met Georges Kuster, Bob De Richter en zijn vrouw Hilde Simons aangeworven om een weerploeg te vormen rond de toenmalige weerman, Armand Pien. Sinds 1997 nemen Deboosere en Sabine Hagedoren afwisselend het weerbericht voor hun rekening.

‘Helaas slaagde Frank Deboosere er nooit in om mooi weer te voorspellen’, zegt Willy Hoedweer, voorzitter van de Frank Deboosere haatclub ‘De zonneknokkers’. ‘Het weer van Frank was altijd te droog, of te koud, dan weer te nat of te glad. Zo voorspelde hij regen op de plechtige communie – een tuinfeest ! – van mijn kleinzoon, en mooi weer op ons jaarlijkse indoor-kartingtornooi. Samengevat, het was nooit goed. Dat zo iemand nu in de bloemetjes wordt gezet, kunnen wij dan ook onmogelijk aanvaarden. Ik denk dat niemand dat kan, en daarom hebben we sterke vermoedens dat de ganse viering in scène is gezet, met betaalde acteurs.’

De haatclub dreigt daarom met acties, zoals de vernietiging van de meetapparatuur in Ukkel of het laten leeglopen van de fietsbanden van Frank Deboosere. Het is niet de eerste keer dat de haatclub van zich laat horen. Eerder dreigde de formatie al met gelijkaardige acties indien Deboosere met zijn beruchte – en ergerlijke – dagelijkse afsluiter ‘Morgen ben ik er weer met meer weer’ zou doorgaan. De weerman, die naar eigen zeggen voor zijn woon-werkverkeer afhankelijk is van zijn fiets, sprak de zin sindsdien noodgewongen niet meer uit.