Tsunami dan toch geen straf van god

Posted on 9 maart 2012 door

4


De zeebeving van 11 maart 2011 wordt dan toch niet gezien als een straf van god. Dat heeft een groep geestelijken na een grondige analyse beslist. 

Zondag is het precies een jaar geleden dat Japan werd getroffen door een krachtige aardbeving en een verwoestende tsunami. Niet enkel wetenschappers hielden zich een jaar bezig met het analyseren van de zeebeving, en de daarop volgende tsunami en kernramp van Fukushima. Ook het Vaticaan ondernam een studie, waarvan de resultaten vandaag bekend werden gemaakt.

De belangrijkste conclusie is dat de zeebeving dan toch geen straf van god was. De zeebeving verwoeste hoofdzakelijk niet-Christelijke landen zoals Japan en Indonesië. Daarom ging men er aanvankelijk van uit dat god de ongelovigen wou straffen. Dat klopt dus niet.

‘Erg genoeg leven we in een gevallen, goddeloze wereld’, aldus het hoofd van de onderzoekscommissie. ‘Ook goede mensen zijn verdronken of omgekomen tijdens de tsunami. We begrijpen niet waarom, maar we moeten geloven dat god het niet is die ons straft. God veroorzaakte de tsunami niet, maar hij stond het toe. Je zult nooit de redenen weten waarom, tot je in de hemel bent. Maar god heeft een plan en eens, in de hemel, zullen we zien dat zijn weg de beste is. Voorlopig moeten we vertrouwen op wat god ons zegt in Jesaja 55:8.’

Volgende rampen blijven volgens de geestelijken wel een straf van god:

  • De Holocaust
  • Seizoen 3 tot 21 van FC De Kampioenen
  • Jelle Cleymans
  • De vrouw